jueves, 4 de julio de 2013

No. 23/What makes you sing?

Passage No. 23
IT MAKES YOU SING!

Before she was famous in Hollywood, Sophia Loren used to seductively announce, "All you see, I owe to spaghetti". 

 In the United States per-capita, which means that amount for each person, as of 1991, eating spaghetti was approaching 19 pounds a year (precooked weight).  This is up from about 11 in 1975, and is still rising.  This information comes from the National Pasta Association.  Of course, it does not compare with Italy's 60-pounds per capita per annum, but it's closing in.

Enrique Caruso, friends reported, actually believed with all his heart that "artichokes sing when they're right, but when spaghetti is right it makes you sing".

An American spaghetti manufacturer (Richard Thompson), interviewed Italian makers endlessly on how to improve the product.  He commented, "It always came down to the best wheat, the purest water, the cleanest air".  So he buys wheat directly from farmers, choosing carefully for a special type of protein called gluten that makes better dough, and gives the rich amber color that consumers favor.

Questions:

1.  What did Sophia Loren used to say?

2.  About how many pounds of spaghetti did a person eat each year in the Unites States?

3.  What did Enrique Caruso say about spaghetti?

4.  What did Richard Thompson say about making good pasta?


5.  What makes you desire to sing?


Composición No. 23
 
¡PROVOCA EL CANTO!

Antes de ser famosa, Sophia Loren solía anunciar en un tono seductivo, "Lo que ven, lo debo a la espagueti".  En Estados Unidos, hasta el año 1991, cada persona por año, consumía alrededor de 19 libras de espaguetis.  Esta cantidad subió desde 1975 cuando era 11 libras, y está en aumento.  Esta información viene de la Asociación Nacional de Pasta en Estados Unidos.  Por supuesto, no compara con las 60 libras por persona por año de La Italia, pero esta acercándose.

Amigos de Enrico Caruso, comentaban de que el creía con todo su corazón que "cuando los alcaucil está bien cocinado, suelen cantar, pero cuando el espagueti está bien hecho, provoca al canto.

Richard Thompson, fabricante de espaguetis en Estados Unidos, entrevisto fabricantes italianos sin fin sobre la manera de mejorar al producto.  El observo, "Se reduce a usar la harina de mayor calidad, el agua más puro, el aire más limpio posibles".  Por esto, El compra la harina directamente de los cultivadores, eligiéndolo cuidadosamente.  Busca una proteína especial que se llama "gluten".  Este produce una masa superior, y agregue un color de ámbar vivo, preferido por los consumadores.

Cuestionario:
1.  ¿Que solía decir Sophia Loren?

2.  ¿En Estados Unidos en 1991, cuanto espagueti solía consumir una persona por año?

3.  ¿Que solía decir Enrico Caruso, en cuanto a la espaguetis?



4.  ¿Como decía Richard Thompson que había que fabricar la pasta?

5.  ¿Que provoca el canto?

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